Avinžirnių čili be čili

Mes tikrai, ne vegetarai, bet bandome pasidaryti atokvėpio minutes, nuo mėsos valgymo. Ir vienas tų patiekalų čili troškinys, gaminu ne aštrų, bet skonį pataisyti galima pridedant vieną ingredientą :)
Reikės:
Avinžirnių pamirkytų per naktį vandenyje su arbatiniu šaukšteliu valgomosios sodos ir išvirtų, arba skardinės konservuotų :)
Paprikos vienos
Morkos vidutinio dydžio, arba kelių mažų, nemėgstu didelių pašarinių.
Šparaginių pupelių 
Svogūno
Česnako
Saldi bulvė vidutinio dydžio
Keturių pomidorų sublenderiuotų su saulėje džiovintu pomidoru ir česnaku arba skarba pomidorų

Pirmiausiai apkepu orkaitėje supjaustytą saldžiąją bulvę, pašlakstęs alyvuogių aliejumi ir apibarstęs cinamonu, bei indiškais prieskoniais, kurios man pasiūlė TUK TUK parduotuvėje Kaune. Į puodą metu smulkintus česnakus, svogūnus, morkas, apkepu. Vėliau paprikos eilė, pjaustau stambesniais kubeliais, dedu apvirtas šparagines pupeles, keptą saldžia buvę, avinžirnius ir viską užpilu pomidorų tyre. Užveda, pilstau į dubenius ir kemšam. Galima pasigardinti pjaustytu čiliuku, laimu ir kalendra. 




Komentarai