Coleslaw salotos

Coleslaw, tai salotos, kurios praktiškai tinka, prie bet kurio mėsos patiekalo. Mūsų vyresnysis sūnus nelabai mėgsta valgyti daržoves, bet šias salotas valgo, jos netgi yra vienas mėgstamiausių jo patiekalų. Kadangi, šeimoje turime problemų su alergijomis, o ir, nėra labai sveika majonezas, šias salotas gaminu be jo. Bet pradžioj šiek tiek apie šias salotas, kam neįdomu galima sekančia pastraipą skip'inti :)  Šios salotos pirmą kartą rašytiniuose šaltiniuose paminėtos 1770 m. receptų knygoje „The Sensible Cook: Dutch Foodways in the Old and New World". Šioje knygoje yra receptas, priskirtas autoriaus Olandijos šefui, kuris sumaišė plonas kopūstų juosteles su lydytu sviestu, actu ir aliejumi. Paprastai ruošiamasis kiaušininio padažo receptas yra gana nesenas, nes majonezas buvo išrastas tik XVIII a. viduryje. Taigi, coleslaw salotų gamyba: Violetinis/ mėlynasis kopūstas, čia taisyklė number one, būtina. Morkos, vienai vidutinei kopūsto galvai dvi vidutinės morkos. Kopūstą supjaustau plonomis juostelėmis, morką sutarkuoju per burokine tarką". Pasūdau, apšlakstau obuolių actu ir rankomis suminkau, kad kopūstai išleistų sultis. Poras, smulkiai supjaustytas, dedu pagal skonį, kad jaustųsi salotose, bet nedominuotų. Užpilas, „majonezas": Avokadas, valgomasis garstyčių, citrinos sulčių, kuokštas petražolių. Avokadą išskobus su šakute sutrinu ir sumaišau su citrinos sultimis, smulkintomis petražolėmis ir garstyčiomis. Tuomet majonezą" sumaišau su kopūstais ir teikiu žmonai ir vaikams ragauti ir teisti :)


Komentarai